نحوه اضافه کردن کد سفارشی به وردپرس – گاهاً اتفاق میافتد که بخواهیم تغییری در وب سایت خود ایجاد کنیم و یک سری کد سفارشی به قالب خود اضافه کنیم ولی چطور باید اینکار را انجام دهیم؟
یا باید این کد را به فایل functions.php قالب خود اضافه کنید یا کد را از طریق افزونه سفارشی ساده اضافه کنید.
بیایید نگاه دقیقتری به این دو روش بیندازیم. ابتدا به نحوه اضافه کردن کد سفارشی از طریق فایل میپردازیم functions.php
. سپس نحوه اضافه کردن کد با ساخت یک افزونه سفارشی ساده را توضیح خواهیم داد. در نهایت، با توضیح تفاوت بین این دو روش و نحوه ادامه کار، موارد را جمع بندی میکنیم.
نحوه اضافه کردن کد سفارشی به وردپرس
افزودن کد سفارشی از طریق functions.php قالب
هر قالب وردپرس یک فایل به نام functions.php
دارد و طریقه دسترسی به این فایل از مسیر زیر است:
1 2 3 4 5 |
/wordpress/ /wp-content/ /themes/ /my-theme/ functions.php |
ولی اگر این فایل وجود ندارد، آن را ایجاد کنید. سپس فایل را در یک کد یا ویرایشگر متن باز کنید و کد سفارشی خود را اضافه کنید. فایل را ذخیره کنید، در سرور آپلود کنید و تمام شد. خیلی ساده است. فقط مطمئن شوید که قبل از افزودن به سایت آن را در دمو تست کنید و سپس به وب سایت اصلی خود اضافه کنید تا بروز خطاهای احتمالی جلوگیری کرده باشید.
کد سفارشی از طریق افزونه سفارشی ساده
در وردپرس، افزونهها قابلیت اضافه میکنند و قالبها محتوا را نمایش میدهند. مقداری همپوشانی (و ناحیه خاکستری) وجود دارد، اما به طور کلی بهترین راه برای افزودن قابلیت به وردپرس استفاده از یک افزونه است. این یکی از دلایلی است که چرا بیش از 50000 افزونه در فهرست پلاگین وردپرس وجود دارد.
پلاگینها دارای پیچیدگی هستند. آنها میتوانند بسیار پیشرفته باشند و شامل بسیاری از فایلها و تعداد زیادی کد هستند. یا میتوانند بسیار ساده باشند و با یک فایل و چند خط کد ساخته شوند. برای افزودن یک قطعه کد سفارشی، یک افزونه ساده کافی است.
چگونه یک پلاگین سفارشی ساده بسازیم
برای ایجاد یک افزونه سفارشی ساده، مراحل زیر را دنبال کنید:
- یک فایل PHP جدید ایجاد کنید
- نام فایل را هر چه منطقی است، نامگذاری کنید، میتواند هر رشته الفبایی باشد (به علاوه خط تیره و زیرخط در صورت نیاز)
- فایل را باز کنید و کد هدر ارائه شده در زیر را اضافه کنید
- فایل را ذخیره کرده و تمام شد
پس از ایجاد این فایل، برای قطعه کدهای سفارشی شما آماده است.
هدر فایل پلاگین
در ابتدای فایل افزونه خود، خطوط زیر را اضافه کنید:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |
<?php /* Plugin Name: Simple Custom Plugin Plugin URI: https://wpir.ir/ Description: This is a simple plugin template for adding custom code to WordPress. Author: Jeff Starr Author URI: https://wpir.ir/ Requires at least: 5.9 Tested up to: 5.9 Version: 1.0 */ if (!defined('ABSPATH')) die(); // add custom code snippets below this line.. |
همچنین: به این خط توجه کنید:
1 |
if (!defined('ABSPATH')) die(); |
این خط برای جلوگیری از دسترسی مستقیم به فایل گنجانده شده است. اساساً بررسی میکند که آیا وردپرس بارگذاری شده است یا خیر. اگر نه، اسکریپت به سادگی خارج میشود. این یک اقدام امنیتی اساسی برای جلوگیری از دخالت هر کسی در کد سفارشی شما است.
تفاوت در چیست؟
تفاوت بین اضافه کردن کد از طریق functions.php در مقابل افزونه چیست؟
وقتی کد از طریق functions.php قالب شما اضافه می شود، فقط زمانی اجرا میشود که این قالب فعال باشد. به عنوان مثال، فرض کنید ما یک قطعه کد سفارشی اضافه میکنیم که دکمههای رسانههای اجتماعی را روی پستها نمایش میدهد. اگر قالب را تغییر دهیم، کد سفارشی اجرا نمیشود و دکمهها نمایش داده نمیشوند.
ولی اگر آن را با افزودن کد سفارشی از طریق افزونه ساده مقایسه کنید. تا زمانی که افزونه فعال است، بدون توجه به اینکه از چه قالبی استفاده میکنید، کد سفارشی همیشه اجرا میشود. مدیریت کد سفارشی از طریق افزونهها به طور کلی سادهتر از استفاده از functions.php قالب است.
پس کدام بهتر است؟ هیچ کدام. این دو روش فقط متفاوت هستند. اینکه کدام روش برای قطعه کد ما مناسب است بستگی به عوامل مختلفی دارد.